2020
Ökad kompetens för utveckling av Arbetsintegrerande socialt företagande 2016-2020
Målgruppen för den finansiella samordningen står ofta långt ifrån arbetsmarknaden och kan behöva särskilt anpassade arbetsplatser för att kunna få och behålla ett arbete. Arbetsintegrerande sociala företag - ASF kan fungera som en sådan arbetsplats.
Syftet med insatsen var att öka kompetensen hos förbundets parter om ASF för att öka nyttjandegrad av företagens tjänster med målet om en ökad integration på arbetsmarknaden.
Övergripande målsättning för insatsen
- Att öka kunskapen om ASF hos förtroendevalda och tjänstemän inom offentlig sektor.
- Att göra ASF känt på övergripande nivå hos förbundets parter.
- Att bidra till utveckling av hållbara stödstrukturer för ASF på lokal och regional nivå.
- Att stödja utveckling av nyttjandegraden av individuella placering för rehabilitering, arbetsprövning, arbetsträning hos ASF.
Förstudie Prova vägar vidare Bollnäs
Syfte med förstudien är att ta fram förslag till arbetssätt, utvecklade i samverkan, som är realistiska och genomförbara i ordinarie verksamhet med målet om att personer med pågående sjukskrivning och huvudsaklig försörjning ekonomiskt bistånd, får adekvat stöd att bedöma arbetsförmåga.
Målsättningen är att förstudien leder till att identifiera en plan för hur vägen framåt skulle kunna se ut för att parterna i framtiden kan dela kunskap och syn på arbetsförmåga.
Förstudie Psykisk ohälsa Gävle kommun
Insatsen syftar till att kartlägga personer med psykisk ohälsa 16 - 65 år som har försörjning via offentliga medel. Kartläggningen ska ge en god statistisk bild över individer med psykisk ohälsa i Gävle och ge svar på hur många individer det rör sig om, var i offentlig verksamhet man har sin försörjning/aktivitet, uppdelat per insats (specificera även de utan insats), ersättningsformer och samhällskostnader.
Underlaget ska ligga till grund för att identifiera strategier och insatser för att i ett nästa steg bedöma vilka fokusområden och insatser som är bäst lämpar sig för att möta behov hos målgruppen.
Förstudie Mysam Ljusdal - Kartläggning sjukskrivna personer med psykisk funktionsnedsättning
Förstudien syftar till att undersöka förutsättningar och identifiera behov som är designade och adekvata samordningsinsatser för sjukskrivna personer med psykisk funktionsnedsättning i Ljusdals kommun.
Förstudiens två huvudspår:
1. Kartläggning av behovsgruppen sjukskrivna personer med psykisk funktionsnedsättning i Ljusdals kommun.
2. Utreda förutsättningar för insatser och tillämplig metod för målgruppen sjukskrivna personer med psykisk funktionsnedsättning, för integration på arbetsmarknaden.
Kartläggningen ska ligga till grund för ett beslut om genomförande av insats och upprättande av en genomförandeplan.